Interessant:

Studenten bekijken mobieltje gemiddeld 11 keer tijdens college

nieuws 7 november 2013 om 11:05

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Nebraska-Lincoln checken studenten gemiddelde 11 keer tijdens een college hun mobiele telefoon.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nebraska-Lincoln Universiteit onder studenten van deze universiteit en studenten van de Universiteit van Nebraska, het Morningside College in Iowa, de Universiteit van Kansas en de Universiteit van Mississippi. In totaal werden tijdens het najaar van 2012 777 studenten gemonitord. Ook werd hen gevraagd hoe vaak ze werden afgeleid door hun mobiele apparaten.

Studenten hebben tijdens colleges vaak hun laptop openstaan, maar niet alleen om aantekeningen te maken. Meestal staat er een tweede scherm (met bijvoorbeeld Facebook) open. Meer dan 80 procent van de studenten gaf toe dat het gebruik van smartphones, tablets en laptops hun leerproces kan storen. Meer dan 25 procent zei te denken daardoor een lager cijfer te halen.

Van de respondenten van het onderzoek zei 35 procent 1 tot 3 keer per dag hun mobiele toestel te checken voor zaken die niet aan schoolgerelateerd waren. 27 procent beweerde dit 4 tot 10 keer te doen, 16 procent 11 tot 30 keer en 15 procent meer dan 8 keer. 8 procent claimde dit helemaal niet te doen. Bijna 86 procent zei te sms'en, 68 procent checkte hun e-mail, 66 procent bekeek sociale netwerken, 38 procent surfte over internet en 8 procent speelde spelletjes. 79 procent vertelde daarnaast hun mobiele toestel te bekijken om de tijd te checken.

De voordelen om de digitale apparaten voor niet-collegegerelateerde zaken te gebruiken zijn, volgens de studenten, connected blijven (70 procent), verveling tegengaan (55 procent) en ander schoolwerk doen (49 procent). Nadelen waren dat ze geen aandacht hadden voor het college (90 procent), instructies misten (80 procent) of door de docent tot de orde werden geroepen (32 procent).

University of Nebraska-Lincoln