Interessant:

Smartphone mag aan tijdens hele vliegreis (in Amerika)

nieuws 4 november 2013 om 08:34

De FAA (Federal Aviation Administration), de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder, heeft aangekondigd dat reizigers tijdens de hele vlucht (dus ook tijdens het opstijgen en landen) elektronische apparaten mogen gebruiken.

Vanaf het einde van dit jaar mogen reizigers in de Verenigde Staten bij de meeste vliegtuigmaatschappijen ook tijdens het stijgen en landen hun smartphones, tablets en andere elektronische apparaten blijven gebruiken (in vliegtuigmodus). Reizigers mogen "e-books lezen, games spelen en video's bekijken tijdens de hele vlucht met erg beperkte uitzonderingen", aldus de FAA in een persbericht. Het blijft echter nog altijd verboden om te bellen.

De FAA is tot deze beslissing gekomen naar aanleiding van input van een groep experts, waaronder afgevaardigden van vliegtuigmaatschappijen, vliegtuigfabrikanten, reizigers, piloten, stewards en stewardessen en de mobiele technologie-industrie. Volgens onderzoek hebben de meeste commerciele vliegtuigen geen last van interferentie van radio-signalen van mobiele elektronische apparaten. Daardoor zouden passagiers tijdens de meeste vluchten probleemloos gebruik moeten kunnen maken van kleine elektronische apparaten (zoals tablets, e-readers en smartphones) op alle hoogtes tijdens de vlucht. Slechts "in het zeldzame geval van beperkte zichtbaarheid" zal het vliegtuigpersoneel passagiers instructies geven om de apparaten uit te zetten.

In Engeland voerde British Airways afgelopen zomer eveneens minder strenge GSM-restricties in: passagiers mogen bij de Britse maatschappij nu direct bellen nadat het toestel geland is.

FAA