Interessant:

Batterijproblemen voor beperkt aantal iPhone 5S-modellen

nieuws 2 november 2013 om 11:47

Apple heeft toegegeven dat, als gevolg van een fabricagefout, een beperkt aantal modellen van de nieuwe iPhone 5S kampt met een significante kortere accuduur dan voorgaande iPhone-modellen.

Het probleem is behoorlijk pijnlijk voor Apple, omdat Apple juist belooft dat de iPhone 5S een langere accuduur heeft dan zijn voorgangers. Bij de modellen met de fabricagefout loopt de batterij echter sneller leeg dan de bedoeling is. Apple zegt niet om hoeveel exemplaren van het toestel het gaat, maar het gaat waarschijnlijk om een paar duizend modellen (Apple zegt in totaal reeds meer dan 9 miljoen modellen van de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C bij elkaar te hebben verkocht).

In een officieel statement in de New York Times heeft Apple het probleem afgelopen week toegegeven. "We ontdekten recent een fabricagefout in een erg beperkt aantal iPhone 5S-toestellen die ervoor kan zorgen dat de batterij niet langer oplaadt of de accuduur gereduceerd wordt", aldus Apple-perswoordvoerster Teresa Brewer in de krant. "We zullen contact opnemen met consumenten die een toestel met dit probleem hebben en hen een vervangend toestel aanbieden".

iPhone 5S
iPhone 5S

New York Times