Interessant:

Olympus introduceert Stylus 1 super-zoom camera

nieuws 30 oktober 2013 om 11:17

Olympus introduceert de Stylus, een geavanceerde superzoom-camera met een verstelbaar touchdisplay, een ingebouwde viewfinder en WiFi-ondersteuning.

De Olympus Stylus 1 is een krachtige superzoom-camera met een i.ZUIKO DIGTAL-lens (28-300 mm, 10,7-voudige zoom) met een constant diafragma voor zowel brede perspectieven als tele-opnamen. De grote 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor en de TruePic VI-beeldprocessor (die ook zijn gebruikt in de geavanceerde OM-D E-M5 systeemcamera) bieden een uitstekende beeldkwaliteit.

De lens van de Stylus 1 is voorzien van een krachtig ingebouwd beeldstabilisatiemechanisme dat een uitstekende compensatie biedt voor camerabewegingen en beeldvervormingen. Voor een nauwkeurige en professionele kaderbepaling is dit model - evenals de OM-D E-M5 - uitgerust met een elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels. Doordat de zoeker van de Stylus 1 weet wanneer je door de zoeker kijkt, wordt meteen het Live View-beeld op het LCD-scherm uitgeschakeld.

Olympus Stylus 1
Olympus Stylus 1

De camera heeft een 3-inch kantelbaar touchscreen en biedt een RAW-opnamemodus en een Full HD-videorecorder. Via de ingebouwde WiFi-mogelijkheden kunnen foto's makkelijk draadloos worden gedeeld. Daarnaast zijn via WiFi instellingen als bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd gemakkelijk op afstand via de smartphone aan te passen. Tot slot biedt de Olympus Stylus 1 een handige combinatie van opties en instellingen en high-tech hulpmiddelen zoals de Fast AF en Touch AF. Aan de naar eigen inzicht aan te passen hybride controlering en aan de draaiknop op de bovenzijde van de camera kan je zelf de functies toewijzen die je het meest gebruikt (zoals diafragma, sluitertijd, belichting en programmawisseling).

De Olympus Stylus 1 is vanaf november te koop voor een adviesprijs van 599,99 euro.

portablegear.nl