Interessant:

LG G Flex (gebogen smartphone) officieel geintroduceerd

nieuws 28 oktober 2013 om 10:05

Na Samsung heeft ook LG in thuisland Zuid-Korea officieel haar eerste gebogen Android-smartphone geintroduceerd. Deze LG G Flex heeft een 6-inch gebogen OLED-display en een gebogen batterij.

Geruchten over de LG G Flex deden al langer de ronde, maar nu is het toetsel officieel geintroduceerd in Zuid-Korea. LG volgt daarmee concurrent Samsung, die begin deze maand in Korea de eveneens gebogen Samsung Galaxy Round introduceerde, op de voet. De G Flex heeft een 6-inch Plastic OLED (POLED) HD-display, dat niet alleen zeer dun en licht is, maar ook flexibel, waardoor het scherm met de behuizing mee is gebogen. Daarnaast heeft ook de batterij (3.500 mAh) een gebogen vorm dankzij nieuwe technologie van LG's afdeling LG Chem.

Voordeel van het verticaal gebogen design is volgens LG dat de afstand tussen je mond en de microfoon, als je de telefoon tegen je oor houdt, kleiner is, wat zorgt voor een betere belkwaliteit. De geboden vorm zou het geluidsvolume met 3 decibel opvoeren in vergelijking met traditionele, platte smartphones. Verder kan je in landschapmodus fraai op IMAX-achtige wijze video's bekijken. Bijzonder is ook de "Self Healing"-coating op de backcover. Deze elastische coating zorgt ervoor dat het toestel uit zichzelf dagelijks kleine krassen en beschadigingen herstelt.

LG G Flex
LG G Flex

De G Flex beschikt net als de LG G2 niet over toetsen aan de zijden: in plaats daarvan bedien je alles centraal vanuit een toets (de "Rear Key") aan de achterzijde. De G Flex draait op Android 4.2 en is tot slot uitgerust met een quad-core processor, een 13-megapixel camera, een 2,1-megapixel frontcamera 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0 en 32GB geheugen. Met de Dual Windows-optie kan je het display in twee stukken opsplitsen voor effectievere multitasking. 

"De LG G Flex is de beste representatie van hoe een smartphone gebogen moet worden", aldus Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile. "De LG G Flex representeert dankzij zijn onderscheidende design, innovatieve hardware en op de gebruiker gerichte UX-interface de belangrijkste ontwikkeling op de smartphone-markt sinds smartphone deel uitmaakt van ons vocabulaire."

De LG G Flex is vanaf november in Zuid-Korea te koop. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in andere landen volgt later.

LG G Flex
LG G Flex

LG Newsroom