Interessant:

12 miljard euro voor apps in 2013

nieuws 22 oktober 2013 om 08:56

Volgens een rapport van marktonderzoeker IHS zullen eind dit jaar wereldwijd in totaal 90 miljard apps (voor zowel smartphones als tablets) zijn gedownload: consumenten zouden hiervoor in 2013 in totaal ongeveer 12 miljard euro uitgegeven.

In 2012 werden in totaal nog 49 miljard apps gedownload, wat in 2013 met 90 miljard bijna verdubbeld is. In vrijwel alle landen zijn Apple (iOS) en Google (Android) de leidende app-providers, met gezamelijk meer dan 85 procent van de wereldwijde markt. Het meeste geld wordt uitgegeven aan gaming-apps.

De groei is volgens IHS vooral te danken aan de nog altijd groeiende hoeveelheid smartphones en tablets. Volgens het onderzoeksbureau zullen er eind 2013 meer dan twee miljard smartphones en tablets in gebruik zijn. Daarnaast wordt in landen als Zuid-Korea en Japan meer uitgegeven aan apps en app-games, waar dat geld voorheen vooral besteed werd aan app-games in mobiele browsers. Ook de harde groei van de Google Play Store (en de populariteit van Android-smartphones) is belangrijk voor het succes.

Tot slot meldt IHS dat in-app aankopen nu het dominante business-model voor app-developers zijn geworden: meer dan 80 procent van de app-opbrengsten komt nu uit in-app aankopen in plaats van uit betaalde downloads.

The Telegraph