Interessant:

HTC One Max (5,9-inch phablet) gepresenteerd

nieuws 14 oktober 2013 om 12:38

HTC heeft met de HTC One Max haar eerste Android-phablet gepresenteerd. Het toestel heeft een groot 5,9-inch Full HD-display en een vingerafdruklezer, maar is ook HTC's eerste One-model zónder de Beats Audio-technologie.

De HTC One Max (5,9-inch) is het derde model in HTC's One-serie, na de originele HTC One (4,7-inch) en de HTC One mini (4,3-inch). Het design lijkt verder erg op dat van de voorgaande One-modellen, met een unibody aluminium behuizing. De One Max is HTC's eerste toestel in de One-serie zonder Beats Audio-technologie (Beats Audio kocht HTC vorige maand uit), maar beschikt net als de andere modellen wel over BoomSound-speakers voor een goede audiokwaliteit.

De HTC One Max draait op Android 4.3 Jelly Bean en maakt gebruik van een 1,7GHz quad-core processor met 2GB RAM. Het 16GB of 32GB geheugen is uitbreidbaar via microSD. Bijzonder is dat de One Max - net als de concurrerende iPhone 5S - beschikt over een vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het toestel en je kan er drie verschillende vingerafdrukken in programmeren, waarmee je direct het toestel kan unlocken of een app kan opstarten.

HTC One Max
HTC One Max

Aan de achterzijde van de One Max vind je verder een 4-megapixel UltraPixel-camera, bekend van de HTC One (in tegenstelling tot op dat toestel ontbreekt op de Max-uitvoering echter optische beeldstabilisatie). Aan de voorzijde is de One Max voorzien van een 2,1-megapixel frontcamera. HTC's phablet is ook het eerste toestel met de vernieuwde HTC Sense 5.5-interface. Hierin zijn enkele verbeteringen voor HTC BlinkFeed (deze kan verder worden verfijnd door het aanpassen van onderwerpcategorieën en nieuwe integratie met contentproviders als Instagram en Google+) aangebracht en tevens kennen de camera en fotogallerijen kleine verbeteringen. Daarnaast komt de One Max niet meer met gratis Dropbox-geheugen, maar in plaats daarvan kan je rekenen op 50GB gratis opslagruimte via Google Drive.

De HTC One Max krijgt een adviesprijs van 749 euro en komt in november op de markt.

portablegear.nl