Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Olympus introduceert OM-D E-M1

nieuws 12 september 2013 om 11:04

Olympus introduceert de OM-D E-M1, een high-end Micro Four Thirds-systeemcamera met een verstelbaar 3-inch touchscreen, een geintegreerde viewfinder en WiFi.

De Olympus OM-D E-M1 is een systeemcamera die de handzame afmetingen van het (Micro) Four Thirds-systeem combineert met een uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de nieuwe Live MOS-sensor en de geavanceerde TruePic VII-beeldprocessor levert dit model betere beelden dan alle eerdere Olympus-camera's, claimt Olympus. De E-M1 biedt daarnaast met DUAL FAST AF betere autofocusprestaties dan het vorige OM-D-model. DUAL FAST AF biedt snelle autofocusprestaties met zowel Micro Four Thirds- als Four Thirds-lenzen, die eenvoudig met een adapter op de E-M1 kunnen worden bevestigd. De camera detecteert wat voor type objectief je gebruikt en kiest automatisch de meest geschikte AF-technologie.

Behalve een resolutie van 2.360.000 pixels, DUAL FAST AF en een nieuwe functie voor automatische tegenlichtcorrectie, biedt de elektronische zoeker nog een belangrijk voordeel, die uniek is voor de OM-D E-M1: met de HDR-voorvertoning kan je HDR-opnamen al in de zoeker bekijken voordat je de daadwerkelijke foto maakt. Ook  kan je voor je op de ontspanner drukt experimenteren met de instellingen voor beeldverhouding, vergroting, kleur en lichte en donkere delen. De OM-D EM1 introduceert verder een nieuwe manier om kleuren te corrigeren. De 'Colour Creator' werkt niet met grafieken en getallen maar laat je op een intuďtieve manier met de kleuren spelen door aan de knoppen boven op de camera te draaien. Je kunt de effecten van deze aanpassingen in real-time bekijken via het scherm of de elektronische zoeker. 

De ingebouwde elektronische zoeker heeft dezelfde vergrotingsfactor als een high-end, full-frame D-SLR (spiegelreflexcamera), en de 5-assige beeldstabilisator die zijn intrede deed bij de E-M5 zien we nu ook terug bij dit model. De E-M1 is bestand tegen (spat)water, stof en kou. De Olympus OM-D E-M1 is verder onder meer voorzien van WiFi, microHDMI-out, een verstelbaar 3-inch touchscreen, een 16-megapixel sensor en 12 creatieve fotofilters.

De Olympus OM-D E-M1 is vanaf half oktober 2013 beschikbaar. De prijzen beginnen bij € 1.499,- voor alleen de body en € 2.199,- voor een kit met de nieuwe M.ZUIKO DIGITAL 12-40 mm-lens.

Olympus OM-D E-M1
Olympus OM-D E-M1

portablegear.nl