Interessant:

iPhone 5S dubbel zo snel als iPhone 5

nieuws 10 september 2013 om 21:06

Apple heeft de iPhone 5S aangekondigd, een snelle iPhone 5 variant mét vingerafdruklezer. Dankzij een nieuwe processor is de 5S dubbel zo snel als zijn naamgenoot zonder 'S'.

De iPhone 5S heeft qua specificaties weinig meer te maken met de originele iPhone 5. Dit in tegenstelling tot de tegelijk aangekondigde iPhone 5C, die te bestempelen is als een gekleurde iPhone 5 zonder al te veel verbeteringen.

Apple iPhone 5S - Front
Apple iPhone 5S - Front

Een ware innovatie is de vingerafdrukontgrendeling, genaamd Touch ID, die aanwezig is op de iPhone 5S. Onder de home-knop is een niet zichtbare vingerafdruklezer geplaatst. Je hoeft enkel je vinger op de home-knop te leggen om de telefoon te ontgrendelen. Touch ID is volledig geintegreerd met iOS 7, waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om aankopen in de iTunes Store te doen.

Apple iPhone 5S - Kleuren
Apple iPhone 5S - Kleuren

De 5S is uitgerust met een 64-bit A7 processor, die dubbel zo snel is als de processor van zijn voorganger. De A7 processor is zelfs 40 (!) keer zo snel als de processor in de originele iPhone. Nieuw is een processor die het kompas, de snelheidsmeter en de gyroscoop real-time monitoort. Apple belooft een compleet nieuw scala aan fitness-apps dankzij deze nieuwe functionaliteit.

Apple iPhone 5S - Casings
Apple iPhone 5S - Casings

De Phone 5S komt beschikbaar in de kleuren zwart, goud en zilver. Het toestel is voor het eerst verkrijgbaar op 20 september in negen landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Engeland. Nederland volgt later. Op zijn laatst in december 2013, dan is het toestel in meer dan 100 landen verkrijgbaar.

portablegear.nl