Interessant:

iPhone 5C biedt een kleurtje

nieuws 10 september 2013 om 20:27

Apple heeft vanavond met veel bombarie twee nieuwe iPhones geintroduceerd. De iPhone 5C is een gekleurde licht verbeterde versie van de iPhone 5. In Apple's ogen zeer bijzonder!

Meest opvallend is het nieuwe polycarbonate gekleurde ontwerp van de iPhone 5C. Het touchscreen beslaat door de nieuwe behuizing de complete voorkant. Volgens Apple zijn er zelfs geen naden te zien. Later heb je nog de mogelijkheid om je 5C aan te passen met speciale gekleurde hoesjes met gatenpatroon. Deze laten de originele kleur zien waardoor er leuke kleureffecten ontstaan.

Apple iPhone 5C - Kleuren
Apple iPhone 5C - Kleuren

Het scherm van de iPhone 5C is hetzelfde als het scherm van de iPhone 5: een 4-inch retina display (full sRGB) met een 1136 x 640 pixels resolutie. De iPhone 5C is verkrijgbaar met 16GB en 32GB.

Apple iPhone 5C - Blauw
Apple iPhone 5C - Blauw

De gekleurde iPhone draait op een A6 processor en ondersteunt 4G-netwerken en Bluetooth 4.0. Het aantal megapixels van de camera (acht) is hetzelfde gebleven ten opzichte van zijn voorganger.

Apple iPhone 5C - Casings
Apple iPhone 5C - Casings

De iPhone 5C is verkrijgbaar in de kleuren groen, geel, blauw, roze en wit. Het toestel is voor het eerst verkrijgbaar op 20 september in negen landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Engeland. Nederland volgt later. Op zijn laatst in december 2013, dan is het toestel in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Tegelijk met de 5C kondigde Apple de iPhone 5S aan.

portablegear.nl