Interessant:

Toshiba Encore: 8-inch Windows 8.1-tablet

nieuws 6 september 2013 om 10:44

Toshiba heeft op de IFA 2013 in Berlijn de Toshiba Encore onthuld, een krachtige en professionele 8-inch tablet met Windows 8.1 en een quad-core Intel Atom-processor.

De Toshiba Encore is dankzij zijn duurzame, ergonomische design, helemaal voorzien op reizen. De tablet is geoptimaliseerd voor gebruik in portretmodus en kan eenvoudig met één hand bediend worden. Alle luidsprekers, microfoons en camera's zitten op een plaats waar de tablet meestal niet wordt vastgepakt, volgens Toshiba. Het op Windows 8.1 draaiende toestel wordt geleverd met volledig werkende versies van Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 en OneNote 2013 (oftewel: een volledige versie van Microsoft Office Home & Student 2013) voor een betere productiviteit onderweg, om documenten of presentaties te lezen, aan te passen, aan te maken of te delen. Met 7GB gratis online SkyDrive-opslag kunnen bestanden in de cloud worden opgeslagen voor snelle toegang en synchronisatie met andere Windows-toestellen.

Door de InstantGo-technologie komt de Encore meteen uit stand-by modus en is hij meteen paraat. Zelfs in de slaapstand blijft de tablet verbonden met het netwerk en synchroniseert zo automatisch, zodat alle inhoud voortdurend wordt bijgewerkt en actueel is. InstantGo vermindert het stroomverbruik en verlengt de levensduur van de batterij. Ook dat is handig voor onderweg.

Toshiba Encore
Toshiba Encore

Microsoft Xbox is een reeds geïnstalleerde app met een gratis muziekstreamingdienst en 90 dagen onbeperkte toegang tot 30 miljoen liedjes, evenals een selectie van gratis Xbox-games. Surfen over internet gaat soepel met het vernieuwde Internet Explorer 11.

De Toshiba Encore is tot slot geoptimaliseerd voor Skype en heeft geavanceerde cameramogelijkheden en dubbele, gebundelde microfoons met ruisonderdrukking, voor een betere geluidskwaliteit tijdens gesprekken. Achteraan is een 8MP-camera en vooraan een 2MP-camera ingebouwd, zodat je onderweg duidelijke videochats kan houden, of foto- of videomomenten kan vastleggen om te delen met familie of vrienden.

De Toshiba Encore is vanaf het vierde kwartaal van 2013 in Nederland te koop. De prijs is nog niet bekend.

portablegear.nl