Interessant:

Sony PRS-T3 biedt standaard actieve flipcover

nieuws 5 september 2013 om 17:12

Sony's nieuwste e-reader, de PRS-T3 wordt standaard geleverd met een actieve cover. Geen gedoe meer met een aan/uit knop, e-reader openen en lezen maar.

De Sony PRS-T3 is voorzien van een enorm scherp 6 inch e-Ink scherm met een resolutie van 758x1024. De 16 grijstinten zorgen ervoor dat ook plaatjes lijken op zwart/wit gedrukte pockets. Nieuw is dat de PRS-T3 standaard voorzien is van een beschermende cover. Als je de cover dicht doet gaat de PRS-T3 direct in de slaapstand. Bij openen is het boek dat je aan het lezen bent direct weer beschikbaar.

Sony PRS-T3 kleuren
Sony PRS-T3 kleuren

Handig is de snellaadoptie. Met 3 minuten laden heb je weer genoeg stroom om 500 tot 600 pagina's te lezen. Volledig opgeladen kan je met de PRS-T3 twee maanden uit de voeten met regelmatige leessessies.

Tot slot ontbreken ook de verplichte nummers als een woordenboek en een vertaalmachine niet op de e-reader. Ook kan je dankzij de aanwezigheid van WiFi je Facebookpagina updaten met quotes uit de boeken die je aan het lezen bent. Aantekeningen op het scherm maak je met de Evernote. Overigens zal het gros van de gebruikers bovenstaande functies nooit gebruiken, maar fabrikanten noemen ze maar wat graag.

Sony PRS-T3 zwart voorkant
Sony PRS-T3 zwart voorkant

Met WiFi is het ook mogelijk om direct ebooks aan te schaffen vanuit je PRS-T3. Het interne geheugen van 2 GB is groot genoeg om meer dan 1.000 boeken op te slaan. Als dat niet voldoende is kan je het geheugen middels microSD nog uitbreiden.

Net als bij de PRS-T1 en de PRS-T2 is er ook een handige (maar prijzige) cover met ingebouwde lamp verkrijgbaar. Zo kan je ook 's nachts zonder al te veel overlast te veroorzaken verder ploeteren in de nieuwste Stephen King.

De Sony PRS-T3 is beschikbaar vanaf september.

portablegear.nl