Interessant:

België: GSM-verkoopverbod voor kinderen

nieuws 3 september 2013 om 11:49

In België wordt het binnenkort verboden om mobiele telefoons te verkopen aan jonge kinderen. Ook reclame voor mobieltjes die gericht op de jongste doelgroep (tot 13 jaar) wordt verboden in België.

Volgens de Belgische minister van Volksgezondheid, die het wetsvoorstel in maart indiende, is het verbod nodig om geen enkel risico te lopen dat de gezondheid van de kinderen door mobiele straling wordt aangetast. Het maakt de minister daarbij niet uit dat vooralsnog niet wetenschappelijk is aangetoond dat mobieltjes gevaarlijk zijn voor de gezondheid. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde vorig jaar dat de blootstelling aan de straling van mobieltjes 'mogelijk kankerverwekkend is'. Volgens eerder onderzoek kan mobiele straling ook schadelijk zijn voor het slaappatroon en de concentratie van kinderen.

Frankrijk wilde eerder een GSM-verbod op scholen vanwege de straling. Ook de Raad van Europa en de Amerikaanse gezondheidsorganisatie AAP waarschuwden reeds voor het gezondheidsrisicio van GSM-straling voor kinderen.

Het verbod voor de verkoop van mobieltjes aan kinderen gaat over zes maanden in België in.

Spits