Interessant:

Korte aandachtsspanne voor apps

nieuws 27 augustus 2013 om 08:19

De verwachting is dat dit jaar een recordaantal van 70 miljard apps worden gedowload, maar de aandachtsspanne van consumenten voor de apps wordt steeds korter.

Het Amerikaanse internetresearchbureau Localytics onderzocht hoe consumenten 500 nieuwe apps gebruikten op 100 miljoen mobiele apparaten (iPhone, Android- en Windows-smartphones) tussen juli 2012 en juli 2013. Uit het onderzoek kwam naar voren dat consumenten gemiddeld elke keer dat een app werd geopend er 26 procent minder tijd aan besteden. Daarentegen werd de app 39 procent vaker geopend, gemiddeld zo'n 25 keer per maand dit jaar (tegenover 18 keer per maand vorig jaar).

De conclusie van het onderzoek is dan ook dat mensen nog altijd veel tijd aan apps besteden, maar de apps worden vaker - en in kortere sessies - gebruikt dan voorheen. Dan komt volgens Localytics omdat mensen vaak alleen even snel informatie of updates willen bekijken, bijvoorbeeld in sociale netwerk-apps of in een weer-app.

Alleen bij games groeide de aandachtsspanne tijdens het app-gebruik. De attentiespanne voor spelletjes groeide met 78 procent, van 4,9 minuten per sessie in 2012 naar 8,7 minuten per sessie in 2013.

Stuff