Interessant:

Steve Ballmer verlaat Microsoft

nieuws 26 augustus 2013 om 09:45

Steve Ballmer treedt binnen de komende 12 maanden terug als CEO van Microsoft. Ballmer was sinds 2000, toen hij Bill Gates opvolgde, de topman van het softwarebedrijf.

Steve Ballmer maakte zijn aftreden zelf bekend in een e-mail aan de werknemers van Microsoft. In de mail is Ballmer bijzonder lyrisch over het bedrijf, hij schrijft onder meer: "Microsoft is een fantastische plek. Ik houd van dit bedrijf. Ik houd van de manier waarop we hebben bijgedragen aan de innovatie en popularisatie van de PC. (...) Ik houd van onze mensen en hun talenten en onze bereidheid om hun capaciteiten te accepteren en te gebruiken, inclusief hun vreemde kanten."

Ballmer schrijft verder trots te zijn op wat Microsoft (onder zijn leiding) heeft bereikt. De omzet is sinds Ballmer (sinds 1980) bij Microsoft zat gestegen van 7,5 miljoen dollar naar bijna 78 miljard dollar en het aantal werknemers is gegroeid van 30 naar bijna 100.000. "Ik voel me er goed bij een rol in dat succes te hebben gespeeld en me altijd 100 procent emotioneel te hebben ingezet. We hebben meer dan 1 miljard gebruikers en een uitstekend rendement voor onze aandeelhouders. We hebben meer winst opgeleverd voor aandeelhouders dan vrijwel elk ander bedrijf in de geschiedenis", aldus Ballmer.

De stap van Ballmer komt terwijl Microsoft midden in een transitie zit van een puur softwarebedrijf naar een 'devices & services'-bedrijf. Het zal zich in de toekomst meer gaan concentreren op eigen (Windows)-apparaten en diensten.

Steve Ballmer
Steve Ballmer

Microsoft