Interessant:

Nederlanders afhankelijkst van smartphone

nieuws 22 augustus 2013 om 13:15

Nederlanders zijn het sterkst gehecht aan hun mobiele telefoon. Een derde geeft aan beslist niet zonder te kunnen. Hiermee staat Nederland aan de top van alle onderzochte landen.

Social discovery site Twoo.com onderzocht de relatie tussen smartphones en hun gebruikers in meerdere landen. De data laten zien dat maar liefst 34% van de Nederlanders aangeeft niet zonder mobiele telefoon te kunnen. Dit is de hoogste score van alle onderzochte landen en beduidend meer dan in landen als Duitsland (13%), Spanje (19%), Frankrijk (20%) en de VS (22%). Slechts 3% van de Nederlanders zegt zich een leven zonder mobiele telefoon voor te kunnen stellen. 

Zelfs voor een verblijf op een onbewoond eiland zou een derde van de Nederlanders zijn of haar telefoon en laptop meenemen, eerder dan bijvoorbeeld persoonlijke foto’s en brieven (20%) of een voetbal of pen (6%).

De prominente plaats van de mobiele telefoon in het dagelijkse sociale leven van Nederlanders wordt ook duidelijk als naar statistieken over het surfgedrag op Twoo wordt gekeken. 44% van de 150.000 Nederlanders die zich maandelijks aanmelden gebruiken hun mobiele telefoon om nieuwe connecties te maken op Twoo. Dit is opvallend meer dan het wereldwijde gemiddelde van 33%.

"Nederlanders blijken toonaangevend in het gebruik van mobiele technologie", zegt Twoo’s Director of Community Lien Louwagie. "We hebben gebruiksvriendelijke apps voor iPhone, Android en Windows Phone en introduceren binnenkort ook iPad en Android tablet apps voor onze ‘tech-savvy’ gebruikers uit Nederland. Mobiele toestellen worden in de toekomst nog belangrijker bij het leren kennen van nieuwe mensen, en Nederlanders lijken al helemaal klaar voor die vooruitgang!"

 Twoo wordt door een groeiend aantal Nederlanders gebruikt om nieuwe mensen te leren kennen. Ruim 500.000 Nederlanders registreerden zich op de social discovery site sinds de lancering ervan in 2011. Op Twoo.com kunnen leden het ijs breken via leuke vraag-en-antwoordspelletjes. Meer dan een half miljoen leden, onder wie 10.000 Nederlanders, hebben gereageerd op een vraag over het gebruik van hun mobiele telefoon.

Twoo.com