Interessant:

Microsoft schrijft Zune Marketplace eindelijk af

nieuws 20 augustus 2013 om 11:25

De Zune Marketplace - die nog altijd toegankelijk was via Xbox Live - wordt vanaf 22 augustus eindelijk definitief afgeschreven. Veel succes heeft Microsoft nooit gehad met haar lijn Zune-producten.

In de Zune Marketplace konden gebruikers muziek, podcasts, televisieshows, films, muziekvideo's en filmtrailers downloaden. In oktober 2012 werd de Marketplace al vervangen door Xbox-services als Xbox Music, Xbox Music Pass, Xbox Video en de Windows Phone Store. Met de komst van de Xbox One wil Microsoft helemaal af van de Zune-merknaam en daarom wordt de overbodige Marketplace nu definitief afgeschreven. Ter vervanging op smartphones komt Xbox Video later ook beschikbaar voor browsers en voor Windows Phone 8. Microsoft belooft dat reeds aangeschafte Zune-content gewoon toegankelijk blijft.

In oktober 2011 stopte Microsoft officieel met de productie van Zune-mediaspelers, maar toen bleeft de naam 'Zune' nog wel bestaan als naam voor mediadiensten. De eerste Zune-mediaspelers werden in 2007 in de Verenigde Staten geintroduceerd, maar zijn nooit een groot succes geworden. In Europa waren de toestellen niet of zeer beperkt beschikbaar. 

Microsoft Zune HD
Microsoft Zune HD

Pocket-lint.com