Interessant:

Dr. Dre's Beats Audio wil HTC afkopen

nieuws 19 augustus 2013 om 09:44

Volgens The Wall Street Journal wil Dr. Dre's Beats Audio HTC uitkopen om een nieuwe investeerder te kunnen aantrekken die ruimte biedt voor meer groei.

De oprichters van Beats Audio - muziekentrepeneur Jimmy Iovine en hiphop-producer Andre Young (beter bekend als Dr. Dre) - willen het productaanbod van Beats Audio vergroten: naast headsets willen ze ook speakers, audiosystemen voor in auto's en andere consumentenelectronica aan de man brengen. Daarnaast komt Beats Audio met een eigen muziekservice: Daisy. Voor al deze investeringen heeft Beats Audio een nieuwe geldschieter nodig, maar daarvoor moet het HTC eerst afkopen. HTC en Beats Audio hebben nog geen officieel commentaar gegeven op de kwestie.

Twee jaar geleden verkocht Beats Audio een aandeel van 50,1 procent aan HTC voor ongeveer 300 miljoen dollar, waarvan de helft een jaar later alweer werd teruggekocht voor slechts 150 miljoen dollar. De winst van Beats bedroeg vorig jaar ongeveer 1 miljard dollar, terwijl dat in 2010 nog 200 miljoen dollar was. Alle nieuwste HTC-smartphones zijn voorzien van de Beats Audio-technologie: onduidelijk is of dat in de toekomst ook zo blijft, mocht Beats Audio HTC daadwerkelijk uitkopen.

Dr. Dre is dankzij de Beats-electronica multimiljonair: dankzij Beats was hij in 2012 de best verdienende 'muzikant' met een inkomen van 110 miljoen dollar.

Naschrift: Beats Audio kocht HTC in september 2013 uit voor 196 miljoen euro.

HTC One
HTC One

Wall Street Journal