Interessant:

Wolfgang AT-AS40D: zaterdag 17 augustus weer verkrijgbaar

nieuws 15 augustus 2013 om 16:29

De Wolfgang AT-AS40D ligt vanaf zaterdag 17 augustus weer bij ALDI in de schappen. Het toestel was in mei het eerste Android-toestel met een snelle processor dat voor een prijs van nog geen honderd euro op de markt werd gebracht.

In de vakpers wordt Wolfgang ook wel de 'Aldi-telefoon' genoemd. Leverancier van Wolfgang is Ambiance Technology. Het bedrijf heeft eigen productielocaties in China en kan daardoor volgens oprichter en mede-eigenaar Eric Schouten snel inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen: "We hebben geen hoge marketingbudgetten of dure infrastructuur zodat we dezelfde kwaliteit kunnen bieden als de grote merken tegen een aanzienlijk lagere prijs."

De Wolfgang AT-AS40D is uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean, een 1GHz single-core processor, 512MB werkgeheugen en 4GB opslagcapaciteit. Deze opslag kan tot maximaal 32GB worden uitgebreid door middel van een microSD geheugenkaart. De AT-AS40D beschikt daarnaast over twee camera's, een 0,3-megapixel frontcamera en een 5-megapixel met flits aan de achterkant.

Het 4-inch WVGA-scherm van de AT-AS40D (met een resolutie van 800 x 480 pixels) is prima geschikt voor videoweergave. De combinatie van Android 4.1 en 210 MHz WCDMA/UMTS band heeft als gevolg dat het mobiele browsen op  hoge snelheid mogelijk is. De 802.11 b/g/n WiFi ontvanger maakt het live streamen van video mogelijk. Omdat het WiFi-component ook over tethering beschikt, kan dit toestel bij afwezigheid van WiFi eveneens als mobiele hotspot dienen. 

De Wolfgang AT-AS40D is simlockvrij en beschikt over de voor Wolfgang inmiddels karakteristieke dualsim-mogelijkheid. De prijs van de AT-AS40D is 99,99 euro.

ALDI Wolfgang AT-AS40D
ALDI Wolfgang AT-AS40D

portablegear.nl