Interessant:

Whatsapp: 300 miljoen gebruikers

nieuws 8 augustus 2013 om 10:38

De groei van WhatsApp lijkt niet te stoppen. De afgelopen twee maanden zijn er 50 miljoen nieuwe gebruikers bij gekomen.

Twee maanden geleden verkondigde WhatsApp vol trots dat het de mijlpaal van 250 miljoen gebruikers had bereikt. Dit aantal is ondertussen opgelopen naar 300 miljoen. Per dag verwerkt WhatsApp meer dan 31 miljard berichten. Alle gebruikers delen samen 325 miljoen foto's per dag. In sommige landen en plaatsen is WhatsApp de absolute marktleider. Zo is er een marktpenetratie van 70 procent in Brunei en 50 procent in Hong Kong.

WhatsApp push-to-talk
WhatsApp push-to-talk

Nieuw is een 'push-to-talk' functie. Deze functie, die binnenkort beschikbaar komt, geeft je de mogelijkheid om stemberichten aan je contacten te sturen. Er is geen limiet aan de lengte van deze berichten. WhatsApp denkt dat deze functie vooral veel gebruikt gaat worden in landen met een taal die moeilijk te typen is. Het Russisch schrift bevat bijvoorbeeld 33 karakters, wat resulteert in zeer kleine toetsen op je touchscreen. Voor deze gebruikers is 'push-to-talk' een uitkomst.

All Things D