Interessant:

LG G2 gelanceerd

nieuws 7 augustus 2013 om 20:44

LG heeft in New York de LG G2 gelanceerd. De LG G2 is LG's nieuwe vlaggenschip en naar eigen zeggen haar meest ambitieuze smartphone ooit.

Wat direct opvalt aan het design van de LG G2 is dat alle knoppen op de achterkant van het toestel zijn geplaatst. Hierdoor is het de eerste smartphone ooit die geen enkele knop op de zijkant van het toestel heeft. Het inzicht voor het zogenaamde "Back Button"-concept is verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de zijknoppen goed te kunnen bereiken.

LG G2 - Knoppen op achterkant
LG G2 - Knoppen op achterkant

Het verplaatsen van de belangrijkste knoppen naar de achterkant van de telefoon gaf gebruikers meer controle, omdat dit de natuurlijke plek is voor de wijsvinger. Onderzoekers van LG zijn bovendien tot de ontdekking gekomen dat het verplaatsen van de knoppen ertoe leidt dat men minder vaak de telefoon laat vallen op het moment dat tijdens het bellen het volume wordt aangepast.

Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant kunnen gebruikers QuickMemo en de camera activeren, waardoor het maken van notities en zelfportretten makkelijker wordt. En als de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. Met de KnockON-functie kan de LG G2 worden ingeschakeld door tweemaal op de display te tikken.

"Onze definitie van innovatie vandaag de dag is technologie die echt zijn weerklank vindt bij consumenten," aldus Dr. Jong-seok Park, president en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company tijdens zijn welkomstwoord op het evenement. "We hebben altijd geluisterd naar en geleerd van consumenten bij onze zoektocht naar innovatie. We hebben dit onderzoek naar nieuwe hoogten gebracht door het ontwikkelen van de LG G2, de meest opwindende en ambitieuze telefoon in de geschiedenis van ons bedrijf."

LG G2 - front
LG G2 - front

De LG G2 heeft, met een 5,2-inch scherm, een fors groter schermformaat dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4, terwijl de afmetingen van het toestel vrijwel hetzelfde zijn. De LG G2 geeft een unieke kijkervaring dankzij de innovatieve Dual Routing-technologie en met een super smalle rand rondom de telefoon van slechts 2,65 mm. En dankzij de bewezen IPS-technologie biedt de LG G2 superieure graphics, levensechte kleuren en heldere beelden zonder vervorming.

Bovendien maakt de LG G2 gebruik van Graphic RAM (GRAM) voor een efficiŰnter energieverbruik. GRAM vermindert het energiegebruik van de display tot wel 26 procent bij een stilstaand beeld en vergroot de totale gebruikstijd op het toestel met circa 10 procent. Dankzij een royale batterij van 3000 mAh die zo is gevormd dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van de beperkte binnenruimte, is de LG G2 meer dan klaar voor een hele dag werken.

De LG G2 is voorzien van Optical Image Stabilizer-technologie (OIS) om onscherpte te voorkomen. Hierdoor worden helderdere en scherpere beelden mogelijk, zelfs als je in beweging bent of foto's maakt in een schemerige omgeving. De meeste actuele smartphone camera's met OIS bieden vaak een resolutie tussen de 4 MP en 8 MP. De G2 is uniek aangezien hij 13 MP en OIS-technologie biedt in een slank design zonder een lens die uitsteekt. En met functies als Super Resolution en Multi-point AF blijft alles in focus, net als bij een standalone point-and-click digitale camera.

LG G2 - Zijkant
LG G2 - Zijkant

Met de grote toename van beschikbare hoogwaardige multimedia content voor op je smartphone, is ook de vraag naar superieur geluid voor op smartphones de afgelopen jaren sterk gestegen. Smartphones zijn hubs geworden voor alle soorten entertainment - tv-programma's, films, games - en consumenten verwachten dat het geluid even goed is als het beeld. De LG G2 is de eerste smartphone op de markt die content afspeelt op 24 bits/192 kHz HiFi en die geluid van studiokwaliteit produceert, zelfs veel beter dan dat van een cd. Op de LG G2 kunnen consumenten nu kraakhelder geluid horen, iets dat eerder op een smartphone onmogelijk was.

Na het mondiale lanceringsevenement in New York op 7 augustus wordt de LG G2áwereldwijd uitgerold bij meer dan 130 telefoonaanbieders in de komende acht weken, te beginnen in Zuid-Korea, gevolgd door Noord-Amerika, Europa en andere belangrijke markten. De specifieke data voor beschikbaarheid op de markt verschillen per regio en provider.

Verder lezen: >> Uitgebreide productbeschrijving LG G2 >> Uitgebreide bespreking extra functies LG G2

portablegear.nl