Interessant:

KPN verkoopt eindelijk E-Plus

nieuws 24 juli 2013 om 09:41

Na lang leuren heeft KPN eindelijk een koper gevonden voor haar Duitse onderneming E-Plus. Telefónica Duitsland neemt E-Plus over voor 5 miljard euro.

KPN verkoopt al haar belangen in E-Plus aan Telefónica Duitsland voor 5 miljard euro in cash en 17,6 procent aandelen in Telefónica Duitsland. KPN zegt het geld te gaan gebruiken om haar 'financiele flexibiliteit' te vergroten. Daarnaast wil KPN in 2014 weer dividend aan haar aandeelhouders gaan uitkeren.

E-Plus stond sinds juni 2012 in de etalage, toen naar verluidt om te voorkomen dat het Mexicaanse telecomconcern América Móvil een groot aandeel in KPN zou krijgen. KPN's Belgische dochternemening BASE stond ook enige tijd in de verkoop, maar nadat Telenet afhaakte voor een overname, maakte KPN bekend helemaal te stoppen met het verkoopproces van BASE wegens de 'moeilijke financiële marktomstandigheden'.

Eelco Blok, CEO van KPN, zegt over de overname van E-Plus door Telefónica Duitsland: "De kans om kapitaal te vergroten in Duitsland met de verkoop van E-Plus is helder en aantrekkelijk. (...) De combinatie van E-Plus en Telefónica Duitsland zal een mobiele operator met aantrekkelijke synergie en potentiële groeipotentie in Europa's grootste economie neerzetten. Met de verkoop van E-Plus zal KPN zich weer richten op haar kerndoelgroepen".

KPN