Interessant:

HTC introduceert HTC One mini

nieuws 18 juli 2013 om 14:40

HTC heeft zoals verwacht een kleinere variant van de HTC One aangekondigd met de naam HTC One mini. De HTC One mini is een 4,3-inch telefoon compleet met HTC BlinkFeed, HTC Zoe en HTC BoomSound. [update: hands-on foto's]

De HTC One mini heeft hetzelfde design als de HTC One. Ook software van de HTC One, zoals HTC BlinkFeed, HTC Zoe en HTC BoomSound zijn present op de One mini. Verder is het toestel voorzien van de nieuwste versie van Android (4.2.2) en HTC Sense 5. Belangrijkste verschillen tussen de originele HTC One en de HTC One mini zijn het kleinere display (4,3-inch SuperLCD2 in plaats van 4,7-inch SuperLCD3) en de minder krachtige processor (1,4GHz dual-core in plaats van 1,7GHz quad-core).

HTC One mini
HTC One mini

"We zijn trots dat we met de HTC One de meest innovatieve telefoon op de markt hebben gebracht. Samen met dit nieuwe toestel is onze One-familie nu de sterkste serie ter wereld", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "De HTC One mini heeft alles wat de HTC One een succes maakt op een kleinere, maar evenzo in het oog springende schaal."

De HTC One mini maakt gebruik van een UltraPixel camera. De UltraPixel Camera vangt 300 procent meer licht dan traditionele camerasensoren. Het legt foto's vast op een hoog detailniveau en met een verbeterde dynamische actieradius, zelfs in situaties met weinig licht. HTC Zoe brengt speciale momenten tot leven in videofragmenten van drie seconden waarmee geavanceerde bewerkingen en creatieve flexibiliteit mogelijk worden. In tegenstelling tot camera van de originele HTC One beschikt de camera van de HTC One mini niet over optische beeldstabilisatie.

HTC One mini front
HTC One mini front

Met twee stereo speakers aan de voorzijde biedt de HTC One mini een indrukwekkende geluid dat je het gevoel geeft alsof je je in het hart van het geluid bevindt of je nu muziek luistert, video's bekijkt of games speelt. De integratie met Beats Audio brengt het geluid naar een hoog niveau waardoor je profiteert van de beste geluidservaring op een mobiele telefoon.

De HTC One mini verzamelt al jouw favoriete content op één scherm. Het homescreen wordt getransformeerd naar een livestream van persoonlijke, relevante informatie waarbij HTC BlinkFeed updates van sociale netwerken, nieuws en foto's direct naar de plaats brengt waar je ze het meest nodig hebt. Door de verzameling van de nieuwste content met dagelijks nieuws uit meer dan 10.000 artikelen, is de meest relevante en interessante informatie in één oogopslag direct zichtbaar, zonder de noodzaak te wisselen tussen verschillende websites of applicaties.

De HTC One mini is beschikbaar vanaf september. De consumentenadviesprijs bedraagt 449 euro, exclusief abonnement. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Glacial Silver en Stealth Black. HTC maakte verder bekend dat later dit jaar ook de rode versie van de originele HTC One naar Nederland komt.

Update: HTC One mini hands-on foto's

HTC One mini hands-on
HTC One mini hands-on

HTC One mini hands-on
HTC One mini hands-on

HTC One mini hands-on
HTC One mini hands-on

HTC One vs. HTC One mini
HTC One vs. HTC One mini

HTC One vs. HTC One mini
HTC One vs. HTC One mini

portablegear.nl