Interessant:

Nokia Lumia 1020 officieel geintroduceerd

nieuws 12 juli 2013 om 10:33

Nokia heeft, zoals verwacht, officieel de Nokia Lumia 1020 gepresenteerd. De smartphone is voorzien van een 4,5-inch touchscreen, Windows Phone 8 en een 41-megapixel camera.

De Nokia Lumia 1020 combineert het Windows Phone 8-besturingssysteem met een tweede generatie 41-megapixel camerasensor: de eerste generatie van deze sensor werd toegepast op de Nokia 808 PureView. De Lumia 1020 is een zeer complete cameratelefoon: het toestel ondersteunt Nokia's geavanceerde PureView-cameratechnologie met optische beeldstabilisatie en ZEISS-lens, heeft een speciale cameratoets, xenon-flitser (voor foto's) en led-flitser (voor video's).

De Nokia Lumia 1020 heeft verder een helder 4,5-inch AMOLED PureMotion HD+ ClearBlack display van het krasbestendige Gorilla Glass 3 en 32GB geheugen (niet uitbreidbaar, wel krijg je gratis 7GB opslagruimte via SkyDrive). Het toestel is tevens voorzien van een 1,2-megapixel HD-webcam/frontcamera en ondersteuning van WiFi, Bluetooth 3.0, NFC, 3G/HSDPA en 4G/LTE. Navigeren is mogelijk dankzij GPS-ondersteuning en de HERE Maps- en HERE Drive+-apps.

Nokia Lumia 1020
Nokia Lumia 1020

Daarnaast beschikt de Lumia 1020 over de nieuwe applicatie 'Nokia Pro Camera', waarmee iedereen scherpe foto's kan maken. De zoomfunctie kan niet alleen gebruikt worden voordat je een foto maakt, maar ook nadat je een foto hebt vastgelegd. Nokia Camera Pro biedt verder een fraaie interface waarin meteen visueel wordt weergegeven welke invloed jouw instellingen hebben op een foto of video. Foto's zijn snel te bewerken of te delen. Met de 'dual-capture' optie maak je tegelijkertijd een foto van 38-megapixel (om te bewerken) en van 5-megapixel (om met sociale netwerken te delen). De Nokia Rich Recording-functie laat je 1080p Full HD video's zonder ruis en met stereo-geluid opnemen.

Nokia heeft de Nokia Lumia 1020 nog niet officieel aangekondigd voor Nederland, maar de verwachting is dat het toestel (uitgevoerd in het geel, zwart of wit) in het vierde kwartaal van 2013 verschijnt voor een prijs rond de 699 euro.

portablegear.nl