Interessant:

Navigatie-instructies op voorruit auto

nieuws 11 juli 2013 om 14:44

Navigatiebedrijf Garmin heeft een 'portable head-up display' (HUD) voor auto's ontwikkeld: met HUD zijn navigatie-instructies op de voorruit van de auto te projecteren.

De compacte en draagbare HUD werkt met een smartphone en Garmins navigatie-app (voor Android, iOS of Windows Phone 8) om navigatie-informatie te generen. De HUD kan routepijlen, afstanden, huidige snelheid en snelheidslimieten op de binnenkant van de voorruit van de auto projecteren. De informatie wordt geprojecteerd via de reflectorlens die aan de HUD is bevestigd of op een stuk plastic film dat op de voorruit moet worden geplakt. De HUD past automatisch de helderheid aan, zodat de projectie zowel overdag als 's nachts goed is af te lezen.

Het HUD-navigatiesysteem kan ook stemaanwijzingen geven via de speaker van een smartphone of via de autostereo, mits deze Bluetooth ondersteunen. Het HUD-systeem moet later deze zomer op de markt komen en gaat rond de 100-130 euro kosten. Het is nog niet bekend wanneer en of de Garmin HUD naar Europa komt.

Garmin HUD: navigatie-instructies geprojecteerd op voorruit
Garmin HUD: navigatie-instructies geprojecteerd op voorruit

BBC