Interessant:

Samsung Galaxy S4 stelt teleur

nieuws 5 juli 2013 om 10:26

De resultaten van Samsung, waarvan heel veel werd verwacht, stellen analisten teleur. Dat komt onder meer door tegenvallende verkopen van de Samsung Galaxy S4, die na een vliegende start enigszins zijn ingezakt.

Samsung boekte in het tweede kwartaal van 2013 niettemin een enorme winst en omzet: de operationele winst bedroeg 6,5 miljard en de omzet was ruim meer dan 38 miljard euro. De verwachtingen van analisten waren echter nog hoger, waardoor het aandeel van Samsung op de beurs in Seoul onderuit ging. Vorige maand verdampte eerder 19 miljard van Samsungs beurswaarde, nadat analisten de schattingen voor de verkoop van de Samsung Galaxy S4 naar beneden hadden bijgesteld.

In eerste instantie werd verwacht dat Samsung 80 miljoen S4 telefoons zou verkopen. Dat is nu neerwaarts aangepast naar 60 miljoen. De mijlpaal vaná10 miljoen stuksáis echter al ruimschoots gepasseerd. De bestellingen voor de Galaxy S4áin Europa nemen echter af aldus JPMorgan Chase & Co. De martkvorser baseert zich op bronnen in de aanvoerlijn van Samsung.

Samsung buit de populariteit van de S4 flink uit, door tal van S4 varianten te introduceren. De afgelopen weken zagen deáGalaxy S4 mini, deáGalaxy S4 Activeáen deáGalaxy S4 Zoomáhet levenslicht.

á

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

RTLZ