Interessant:

Schiphol-beveiligers stelen iPads

nieuws 5 juli 2013 om 09:56

De marechaussee heeft drie beveiligingsmedewerkers van Schiphol opgepakt: de drie stalen maandenlang smartphones, iPads en geld van passagiers uit bagage op de lopende band.

De verdachten zijn tussen de 28 en 32 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, Alkmaar en Alphen aan de Rijn. Tijdens hun 'security check' stalen zijn dure elektronica en geld uit de bagage van passagiers. Nadat gedupeerde reizigers aangiften hadden gedaan, begon de marechaussee begin dit jaar een onderzoek.

De mannen werden onder meer in de gaten gehouden met verdekt opgestelde camera's en uit beelden die daarmee werden opgenomen, bleek dat ze inderdaad de spullen stalen. Als reizigers tegen deze beveiligers zeiden dat er spullen weg waren, gingen ze onverstoorbaar verder met het 'controleren' van bagage van andere passagiers.

'Als de integriteit van de luchthaven in het geding is, worden alle pijlen gericht op mogelijk corrupte werknemers, om die rotte appels snel weg te kunnen snijden', aldus een woordvoerder van de marechaussee. In 2006 wist de marechaussee een grote roof van mobieltjes op Schiphol, dat ook een belangrijke doorvoerhaven is, te voorkomen.

De Volkskrant