Interessant:

Carl Zeiss wordt ZEISS

nieuws 1 juli 2013 om 12:21

Carl Zeiss, fabrikant van onder meer lenzen voor camera's en high-end smartphones, verandert haar naam van Carl Zeiss naar eenvoudigweg ZEISS.

ZEISS is wereldwijd al een bekend merk: Carl Zeiss is de naam van de oprichter van ZEISS en deel van de bedrijfsnaam Carl Zeiss AG. In veel landen wordt "ZEISS" al gebruikt om te verwijzen naar zowel het logo als het bedrijf. Om wereldwijd meer consistentie in haar merknaam te krijgen gaat Carl Zeiss nu overal simpelweg ZEISS heten. Ook de Carl Zeiss-lenzen gaan voortaan ZEISS-lenzen heten en worden voorzien van een nieuw ZEISS-logo.

ZEISS opereert op verschillende gebieden: van microscopen tot meetmachines, contactlenzen, verrekijkers en cameralenzen. Het ZEISS-logo is al te vinden op de meeste producten. Om historische redenen werd alleen nog op de cameralenzen het Carl Zeiss-logo gevoerd.

"ZEISS is wereldwijd merk voor een lange tijd en daar kunnen we trots op zijn", aldus Martin Dominicus, hoofd marketing van ZEISS Camera-lenzen. "Waar ter wereld je ook op vakantie of een zakenreis gaat, als je ZEISS noemt wordt je gegarandeerd begroet met een lach".

Carl Zeiss wordt ZEISS
Carl Zeiss wordt ZEISS

Carl Zeiss