Interessant:

British Airways: minder strenge GSM-restricties

nieuws 2 juli 2013 om 12:18

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat minder strenge regels invoeren wat betreft het gebruik van mobieltjes in het vliegtuig. Passagiers mogen nu bellen direct nadat het vliegtuig is geland.

Voorheen mochten passagiers van British Airways hun mobieltjes pas aanzetten zodra de deuren van het vliegtuig waren geopend - een regel waar overigens weinig passagiers zich iets van aantrokken: zodra het vliegtuig geland was, stonden de meeste toestellen al aan.

Vanaf 1 juli mogen passagiers van British Airways, zolang ze dat al niet deden, nu officieel direct op hun mobieltje mailen, bellen en sms'en zodra het vliegtuig is geland. Bij vertrekkende vluchten moeten passagiers van British Airways nog wel hun toestel uitzetten zodra het vliegtuig de gate verlaat (dus al voor het opstijgen). Volgens de Britse Civil Aviation Authority (CAA) is het gebruik van mobieltjes na de landing niet gevaarlijk.

"Passagiers hebben nu niet langer de frustatie dat ze moeten wachten tot het vliegtuig bij de terminal is gearriveerd voordat ze hun mobieltjes en elektronische apparaten kunnen gebruiken", aldus een manager van British Airways. "Nu hebben ze extra tijd om van tevoren te bellen voor die belangrijke business-meeting, om hun e-mail te checken of om er zeker van te zijn dat iemand hen ophaalt op het vliegveld".

The Telegraph