Interessant:

Intel wil snellere ontwikkeling smartphone-chips

nieuws 2 juli 2013 om 10:03

Intel's nieuwe topman, Brian Krzanich, wil dat de chipgigant meer vaart zet achter de ontwikkeling en uitrol van chips en processors voor smartphones en tablets.

Intel is nog altijd de dominante chipmaker in de PC-wereld, maar steeds vaker kiezen consumenten voor een smartphone of een tablet in plaats van voor een notebook of desktop. Om niet achter te blijven bij de concurrentie - veel mobiele apparatuur heeft nu een processor van Intel's concurrent ARM - wil Intel's nieuwe topman dat Intel meer vaart zet achter de ontwikkeling en uitrol van chips en processors voor smartphones en tablets.

Intel zal daarom meer prioriteit gaan geven aan de ontwikkeling van mobiele Intel Atom-chips. Voorheen waren de nieuwste innovaties bij Intel alleen bestemd voor krachtige PC-chips en waren de Atom-chips veroordeeld tot oudere productielijnen. Daarin komt nu dus verandering.

"We zien dat de Atom-chips nu even belangrijk zijn [als de PC-processors], dus hiervoor zal gebruik worden gemaakt van dezelfde geavanceerde technologie, soms zelfs nog voordat deze technologie is toegepast op de Intel Core [voor PC's] chips", aldus Krzanich.

Intel Atom-processor
Intel Atom-processor

Reuters