Interessant:

Foto iPhone 5S in productie uitgelekt

nieuws 27 juni 2013 om 12:35

Op internet is een foto uitgelekt van een productielijn van een (Chinese) fabriek waar het display van de iPhone 5S wordt vervaardigd.

Op de foto is duidelijk te zien dat de connectors voor de kabels op de iPhone 5S anders geplaatst zijn dan op de huidige iPhone 5. Op de iPhone 5 zijn deze twee connectors beide horizontaal geplaats, bij de iPhone 5S zit één connector horizontaal en de andere verticaal. Uit de foto zou eventueel opgemaakt kunnen worden dat de massaproductie van de iPhone 5S al in volle gang is - en dat het toestel mogelijk eerder dan verwacht op de markt komt (de verwachting was rond september), waarschijnlijk tegelijkertijd met de publieke release van iOS 7.

Geruchten over de iPhone 5S doen al lange tijd de ronde. Eerder werd gedacht dat het een goedkopere uitvoering van de iPhone 5 zou zijn, maar dat is niet erg waarschijnlijk: het wordt zo goed als zeker een verbeterde (duurdere) uitvoering van de iPhone 5. De iPhone 5S krijgt naar verluidt een 12-megapixel camera en zou in meerdere kleuren op de markt komen. Verder gaan er ook geruchten over de iPhone 6 (met een 4,7-inch of 5,7-inch display).

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd.

iPhone 5S: productielijn display
iPhone 5S: productielijn display

MacRumors