Interessant:

iPad voor elke student in Los Angeles

nieuws 22 juni 2013 om 11:54

Het onderwijsbestuur van het schooldistrict van Los Angeles heeft besloten dat elke student in het district een gratis iPad moet krijgen: het project gaat rond de 37 miljoen dollar kosten.

De iPads moeten aan 47 scholen in het district worden geleverd, tegen een prijs van 678 dollar (ruim 500 euro). Deze prijs is enigszins hoger dan de gebruikelijke adviesprijs, omdat de iPad-modellen voor de scholen worden voorzien van voorgeinstalleerde educatieve software.

Het onderwijsbestuur van Los Angeles koos voor de iPad als tablet voor de studenten "omdat het de minst dure optie was die aan de eisen van het bestuur voldoet, terwijl het tegelijkertijd de tablet met de hoogste kwaliteit was van alle geteste apparaten". De iPad ontving zowel van studenten als docenten de hoogste score. Het onderwijsbestuur nam de beslissing echter niet unaniem: één lid wilde dat de studenten laptops in plaats van tablets zouden krijgen.

Microsoft was ook niet blij met de beslissing: het drong er bij het bestuur op aan niet één type tablet voor te schrijven, maar verschillende varianten (uiteraard inclusief Windows-tablets). Het bestuur ging daarin niet mee "omdat het studenten die van school zouden wisselen binnen het district zou verplichten een nieuw type tablet te gebruiken".

In Nederland zijn momenteel enkele iPad-basisscholen, waarbij het onderwijs is ingericht rond tabletgebruik. Een groot succes zijn deze scholen vooralsnog niet.

Apple iPad 4
Apple iPad 4

TabletPC Review