Interessant:

Samsung Galaxy NX: Android-systeemcamera

nieuws 21 juni 2013 om 09:59

Samsung introduceert de Galaxy NX, de eerste compacte systeemcamera (CSC) met verwisselbare lens, 3G/4G én WiFi. Daarnaast beschikt dit model over een 4,8-inch touchscreen en het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem.

De Samsung Galaxy NX camera is voorzien van 3G/4G technologie, waardoor je altijd via een razendsnelle verbinding toegang hebt tot internet, zónder afhankelijk te zijn van een WiFi-verbinding. Zo deel je overal direct vanaf de camera je creatieve foto's met het thuisfront. De Galaxy NX helpt je op alle mogelijke manieren om professionele foto's te maken die het waard zijn om met zoveel mogelijk mensen te delen. De functie 'Photo Suggest' geeft je bijvoorbeeld aanbevelingen voor de meest bijzondere fotolocaties in de buurt. De functie 'Story Album' is ook handig. Daarmee plaats je alle foto's op een overzichtelijke tijdslijn, waarna je de shots direct kunt bewerken en als digitaal fotoalbum verstuurt naar vrienden of andere mobiele devices.

De DRIMe IV Image Signal-beeldprocessor bewaakt de snelheid en precisie, terwijl de 1,6GHz quad-core processor zorgt voor een snelle afhandeling. Ook het vastleggen van snel bewegende objecten is geen enkel probleem meer, dankzij de snelle sluitertijd van 1/6000 seconde. Je kunt er ook voor kiezen om direct een hele serie foto's achter elkaar te maken met de 8fps fast shooting functie. 

Samsung Galaxy NX
Samsung Galaxy NX

Middels het herkenbare besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean verken je makkelijk alle functies van de Galaxy NX. In het menu krijg je toegang tot alle beschikbare Android-apps. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je foto's rangschikken of bewerken met het touchscreen. Gebruik Dropbox om van je foto's een back-up te maken terwijl je fotografeert of deel ze direct via bijvoorbeeld WhatsApp of ChatON. Met de nieuwe functie 'Animated Photo' kun je bewegende GIF'jes maken door 5 seconden lang een serie foto's te schieten die vervolgens aan elkaar worden geschakeld in een bewegende foto. De Galaxy NX legt foto's scherp vast dankzij de 20,3-megapixel APS-C Sensor. 

De Samsung Galaxy NX is verkrijgbaar vanaf augustus voor een verkoopadviesprijs van € 1.499,-.

portablegear.nl