Interessant:

Huawei Ascend P6 officieel aangekondigd

nieuws 19 juni 2013 om 09:33

Huawei heeft, zoals verwacht, gisteravond in Londen de Huawei Ascend P6 officieel aangekondigd. Het toestel heeft een 4,7-inch HD-display en een superslanke metallic behuizing van slechts 6,18 millimeter.

Teasers voor de Huawei Ascend P6 waren al verschillende malen verschenen, maar het toestel is nu dan officieel gepresenteerd onder het motto "Elegance with Edge". De Ascend P6 kan gezien worden als de opvolger van de Ascend P2: de P3, P4 en P5 zijn nooit verschenen... Met een dikte van slechts 6,18 millimeter is de Ascend P6 één van de slankste smartphones op de markt.

De Ascend P6 beschikt verder over een 4,7-inch 720p HD-display, een krachtige 1,5GHz quad-core processor en het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem. Daarnaast is het toestel voorzien van een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 5-megapixel frontcamera en een 1080p Full HD-videorecorder. Bijzondere camerafuncties zijn de macro-modus (voor close-up foto's tot 4 centimeter), de zelfportretmodus en de automatische sceneherkenning (die gebruik maakt van de IMAGESmart Engine) waarmee de Ascend P6 automatisch contrast, kleur en belichting in verschillende situaties bijstelt.

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

De connectiviteit van de Ascend P6 is prima in orde met ondersteuning van 3G/HSDPA, DLNA, WiFi, WiFi-Direct, NFC, Bluetooth 3.0 en aGPS. De Ascend P6 maakt gebruik van Huawei's Emotion UI 1.6-interface, waarmee je met de Me Widget direct toegang hebt tot veelgebruikte apps als Fotogallerij, Contacten en Weer vanuit het homescreen. Andere functionaliteiten waar de Huawei Ascend P6 over beschikt zijn AirSharing (om snel media met andere apparaten te delen of om het toestel als afstandsbediening te gebruiken), Smart Reading (waarmee je direct een woord kan vertalen), Cloud+ (om bestanden online op te slaan), Phone Finder (waarmee je het toestel online kan traceren als je het kwijt bent geraakt), Magic Touch (dat ervoor zorgt dat de Ascend P6 met handschoenen aan is te bedienen) en een 'Smart Power Saving'-optie (waarmee apps in de achtergrond kunnen worden uitgeschakeld om accuduur te sparen).

De Huawei Ascend P6 komt in het zwart, wit of roze. Het toestel ligt vanaf juli in de winkels voor een adviesprijs van 449 euro.

Huawei