Interessant:

SMS'jes versturen naar aliens

nieuws 18 juni 2013 om 09:59

Het bedrijf Lone Signal is een particulier initiatief begonnen op zoek naar buitenaards leven: onderdeel hiervan is de mogelijkheid om sms'jes het heelal in de sturen.

Lone Star heeft een radiotelescoop geleasd waarmee het de berichten, gezamelijk met de coordinaten van de positie van de aarde, de elementen van het periodieke systeem en de binaire code van het waterstofatoom, de ruimte instuurt. Om precies te zijn worden de berichten verstuurd richting Gliese 526, een rode dwergplaneet die 18 lichtjaren weg ligt en waaromheen planeten liggen die mogelijk een atmosfeer hebben die lijkt op die van de de aarde.

De wetenschappelijke informatie van het bericht wordt voortdurend verzonden om eventuele aliens eraan te herinneren dat wij er zijn en dat we genoeg waterstof - één van de meest voorkomende elementen in het universum - hebben.

Het commerciele deel van het bericht bestaat uit sms-berichten. Het eerste bericht (met een limiet van 144 karakters) kan je gratis verzenden. Als je daarna nog meer sms'jes de ruimte wil injagen moet je 'credits' kopen (in blokken van vier voor 99 dollarcent). Elk volgend sms'je kost je een credit en als je een foto wil versturen kost je dat drie credits. Als je wil chatten met mogelijke aliens kan je 4.000 credits kopen voor 99,99 dollar. Lone Star laat gebruikers ook weten hoe ver berichten de ruimte in "gebeamd" zijn.

BusinessWeek