Interessant:

Voor de kerst half miljoen i-mode klanten nodig

nieuws 11 november 2003 om 19:16

Ondanks de goede cijfers van KPN Telecom blijft i-mode het zorgenkindje van KPN Mobile. In Duitsland gaat het aardig met de werving van i-mode klanten, in BelgiŽ gaat het ronduit slecht met Base, de Belgische naam voor i-mode.

KPN verwacht een verdere groei in de mobiele poot van zijn bedrijf. Zo liet Scheepbouwer weten dat steeds meer huishoudens hun vaste aansluiting inruilen voor een mobiele aansluiting.

Maar het prestigieuze i-mode, de mobiele internet portaal, blijft onder de maat presteren. Bij de introductie verklaarde KPN een miljoen i-mode klanten te willen voor het einde van het jaar. Momenteel zijn er 'slechts' 541.000 i-mode klanten. Dit houdt in dat er 459.000 nieuwe i-mode klanten in een kleine drie maanden moeten komen. Het lijkt erop dat de gewenste een miljoen dit jaar niet gehaald gaat worden.

Maar KPN schrijft i-mode niet af, het moet namelijk omgezet worden om gebruikt te kunnen worden bij de invoering van UMTS. Halverwege 2004 moet de eerste UMTS toepassing in Nederland gelanceerd gaan worden. Via UMTS kunnen bellers met dezelfde snelheden data uitwisselen en internetten als met breedband internet, maar dan volledig mobiel.

Planet Multimedia