Interessant:

Ook originele Nokia batterijen kunnen ontploffen

nieuws 10 november 2003 om 20:11

De Consumentenbond heeft zich ook gemengd in de discussie omtrent de smeulende en ontploffende Nokia toestellen. De Belgische Consumentenbond heeft namelijk ontdekt dat originele Nokia accu's net zo goed kunnen ontploffen.

Nokia verweerde zich in eerdere ontploffingsgevallen telkens door te zeggen dat bellers nepaccu's gebruikten. Originele Nokia accu's zouden goed beveiligd zijn tegen overspanning en oververhitting. Het Belgische onderzoek kan dit niet beamen en laat zelfs zien dat vele originele accu's net zo slecht beveiligd zijn als nepaccu's.

De Consumentenbond vraagt om opheldering van Nokia en eist drastische maatregelen. Als het aan de Bond ligt moet Nokia alle gevaarlijke accu's kosteloos vervangen.

Het gaat niet om alle Nokia accu's, enkel om accu's van het type BML-3 en BMC-3. Dit komt erop neer dat nieuwe Nokia modellen goed beveiligd zijn tegen overspanning.

Volgens ZDNet.NL heeft Nokia het Belgisch onderzoek bestreden. Een woordvoerder van de Finse telefoonfabrikant liet weten dat "alle Nokia-accu's zijn ontworpen en gefabriceerd volgens hoge eisen aan veiligheid en kwaliteit, waaronder bescherming tegen kortsluiting".

Nu.nl