Interessant:

Samsung Galaxy S4 mini officieel aangekondigd

nieuws 30 mei 2013 om 12:07

Samsung heeft eerder dan verwacht officieel de Samsung Galaxy S4 mini (i9190) onthuld. De S4 mini heeft een 4,3-inch display en is voorzien van een dual-core processor.

Geruchten over de Samsung Galaxy S4 mini gingen er al bijzonder lange tijd. Nu heeft Samsung dan officieel bekendgemaakt dat deze compacte, eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de originele Galaxy S4 beschikt over een 4,3-inch SuperAMOLED qHD (540 x 960 pixels) display met een pixeldichtheid van 256 ppi en een 1,7GHz dual-core processor. Het originele model heeft een 5-inch SuperAMOLED Full HD (1.080 x 1.920 pixels) display met 441 ppi en een 1,9GHz quad-core processor.

De S4 mini maakt gebruik van de TouchWiz-interface en draait op Android 4.2 Jelly Bean, waardoor alle bekende Google-apps (Google Maps, Gmail, Google Messenger, Google Plus, Google Talk, Google Navigation, Chrome) zijn voorgeinstalleerd. De S4 mini beschikt verder een 8-megapixel camera (met een 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 1,9-megapixel HD-frontcamera. Speciale camerafunctionaliteiten zijn Sound&Shot (waarmee foto- en geluidsopnames samen worden opgeslagen als je een foto neemt) en Panorama Shot (voor panorama-afbeeldingen). Met de Story Album-functie ten slotte worden foto's automatisch verzameld en bewaard naar gelang de tijdlijn, gps-informatie of specifiek evenement van de gebruiker.

De S4 mini biedt uitstekende connectiviteit met ondersteuning van 4G/LTE (optioneel), 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, WiFi-Direct en GPS. Dankzij de support van infrarood is de S4 mini ook als afstandsbediening te gebruiken. Andere bijzondere functionaliteiten van de Galaxy S4 mini zijn tot slot Adapt Display (dat de kijkhoeken van het display optimaliseert) en Adapt Sound (waarmee het geluid per gebruiker wordt geoptimaliseerd).

De Samsung Galaxy S4 mini komt in het White Frost (wit) of Black Mist (zwart) en is beschikbaar met of zonder 4G-support en als dual-sim of als single-sim model. Het toestel (met 8GB) komt in het derde kwartaal van 2013 naar Nederland voor een adviesprijs van 499 euro. Samsung zal het toestel aanstaande 20 juni in Londen officieel aan het publiek tonen.

Samsung Galaxy S4 mini (i9190)
Samsung Galaxy S4 mini (i9190)

Samsung Tomorrow