Interessant:

Nokia Transit HERE arriveert in Nederland

nieuws 28 mei 2013 om 09:06

Nokia introduceert HERE Transit, een reisapplicatie voor Windows Phone, in geheel Nederland. Met HERE Transit kan je eenvoudig je reis met het openbaar vervoer plannen.

Iedereen die reist met het openbaar vervoer in Nederland, of in een van de vijftig andere landen die zijn aangesloten, kan voortaan zijn of haar route eenvoudig plannen met HERE Transit op een Nokia Lumia of een andere Windows Phone. De app werkt van deur tot deur inclusief kaarten met de beste wandelroute per keuze, ook als deze bijvoorbeeld door een park leidt. In één oogopslag is zichtbaar welke reismogelijkheden er zijn, hoe lang de reistijd is, het aantal overstappen en de wandeltijd per optie.

Naast reisinformatie van vrijwel alle Nederlandse bussen, treinen, metro's en trams biedt de app reisinformatie over meer dan zevenhonderd steden of stedelijke gebieden in meer dan vijftig landen via één overzichtelijke interface. Ook de unieke mogelijkheid met de looproute van en naar stations of haltes wordt weergegeven op de kaart. Hiermee is HERE Transit een ideale app voor wie dagelijks met het openbaar vervoer in Nederland reist, veel zakelijk reist naar het buitenland of op stedentrip gaat. 

Nokia Transit HERE
Nokia Transit HERE

HERE Transit is zo gebouwd, dat het vloeiend samenwerkt met HERE Maps. Stel, je zoekt op de kaart van HERE Maps een bestemming, dan kan vanuit de kaart gekozen worden voor de beste wandel-, autonavigatie- of openbaar-vervoerroutebegeleiding. Op deze manier hoef je nooit het adres te kopiëren en te plakken van de ene app naar de andere. Het is tevens mogelijk om een reis voor te bereiden op pc of tablet via HERE.com en favoriete locaties via 'Verzamelingen' te markeren. Het HERE-platform zorgt ervoor dat je favorieten ook direct op je Nokia Lumia-smartphone terug te vinden zijn. Voor meer gebruikersgemak kan de vaste route vastgepind worden op de homescreen van Windows Phone.

De HERE Transit-app is gratis te downloaden in de Windows Phone Store. De komende weken zal de app verder gefinetuned worden.

portablegear.nl