Interessant:

Digitale postzegel via PostNL-app

nieuws 24 mei 2013 om 10:09

Met de vernieuwde app van PostNL is het vanaf heden mogelijk om een eigen 'digitale' postzegel te kopen. Deze postzegel is met 75 cent echter wel aanzienlijk duurder dan een reguliere postzegel (54 cent).

Met de vernieuwde PostNL-app koop je een code van cijfers en letters die je op je brief moet schrijven: deze code functioneert vervolgens als postzegel. De betaling geschiedt via een automatische incasso van de rekening van de aanvrager.

PostNL komt met de digitale postzegel omdat er steeds minder papieren post is (een jaarlijkse afname tussen de 8 a 10 procent). Volgens PostNL komt dat vaak doordat mensen vaak geen postzegels in huis hebben: de nieuwe service moet de papieren post dus ten goede komen.

De prijs van de 'digitale' postzegel is volgens KPN duurder "omdat de sorteermachines opnieuw ingericht moeten worden om de handschriften te herkennen. Daarnaast is de kostprijs hoger." De PostNL-app is beschikbaar voor iOS en Android. Vorig jaar introduceerde PostNL ook prepaid bellen met PostNL Mobiel.

Emerce