Interessant:

Olympus PEN E-P5: WiFi-systeemcamera

nieuws 14 mei 2013 om 10:14

Olympus breidt haar assortiment PEN-systeemcamera's uit met de Olympus PEN E-P5, Olympus' eerste Micro Four Thirds-systeemcamera met WiFi-ondersteuning.

De Olympus PEN E-P5 lijkt qua uiterlijk op de analoge PEN F uit 1963. Olympus heeft dit retroconcept gekozen om de 50ste verjaardag van de PEN F te vieren. De PEN E-P5 heeft een volledig metalen zwart/zilveren behuizing met het retro Olympus PEN logo en vrijwel onzichtbare schroeven. De sluitertijd van 1/8000ste seconde op de PEN E-P5 is een wereldprimeur voor een compacte systeemcamera en de Live MOS-sensor met 16-megapixels is dezelfde als die van de bekroonde OM-D-camera. Ook de innovatieve 5-assige beeldstabilisatie in de body is overgenomen van de OM-D. 

Uiteraard is ook aan de creatieve mogelijkheden gedacht. Naast de 12 unieke ingebouwde artfilters zoals pinhole en zwart/wit korrelige film beschikt deze camera ook over fotoframes. Met een gekozen fotoframe is het ideaal om snel een leuke creatieve compositie te maken. Handig voor iedereen die graag veel online deelt met zijn netwerk via sociale media is de ingebouwde WiFi-ondersteuning. Door middel van de applicatie op je smartphone of tablet kunnen de foto's real-time worden binnengehaald en is het mogelijk om de camera van een afstand met de smartphone te bedienen.

Olympus PEN E-P5 (2013)
Olympus PEN E-P5 (2013)

De PEN E-P5 is verder uitgerust met een verstelbaar 3-inch touchscreen en een 2x2 bedieningssysteem met 2 draaiknoppen en een schakelaar op de achterzijde en bovenkant van de camera. Een elektronische zoeker (VF-4) is optioneel. De Olympus PEN E-P5 is vanaf eind juni 2013 verkrijgbaar. Een losse body kost € 999,- en er zijn aparte kitversies met een van de twee lenzen: de 17 mm 1:1.8 voor € 1449,- (inclusief de VF-4) of de 14-42 mm voor € 1099,- waarbij je de mogelijkheid hebt om op het moment van bestellen een fraaie houten handgreep toe te voegen. De E-P5 is compatibel met het complete Micro Four Thirds-lenzenaanbod.

Olympus PEN F (1963)
Olympus PEN F (1963)

portablegear.nl