Interessant:

HTC One moet HTC redden

nieuws 4 mei 2013 om 11:26

De nettowinst van HTC daalde in het eerste kwartaal van 2013: een belangrijke reden van de daling is het uitstel van de lancering van de HTC One. HTC hoopt dankzij het vlaggenschipmodel binnenkort wel uit het rood te blijven.

De nettowinst van HTC daalde van 4,5 miljard dollar (ongeveer 3,5 miljard euro) naar 85 miljoen dollar (ongeveer 65 miljoen euro), een verlies van 98 procent. De release van de HTC One, HTC's nieuwe vlaggenschipmodel, is in veel landen vertraagd door gebrek aan componenten voor deáUltraPixel-cameraávan het toestel.

Analisten denken dat er wereldwijd aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 ongeveer 3,5 miljoen exemplaren van de HTC One zullen zijn verkocht. Enkele analisten spreken de verwachting uit dat er aan het eind van het jaar 10 miljoen HTC One's zijn verkocht. In vergelijking met de concurrende Samsung Galaxy S4 is dat echter niet veel: daarvan verwachten analisten dat er aan het eind van het jaar 60 miljoen zijn verkocht.

HTC hoopt en denkt dat de HTC One het bedrijf uiteindelijk uit de rode cijfers kan houden. "HTC hoopt dat de lancering van de HTC One een nieuwe impuls geeft aan de resultaten in Q2 2013. Daarnaast hopen we de aanvankelijke leveringsproblemen snel te overkomen", aldus Peter Chou, CEO van HTC.

HTC One
HTC One

TrustedReviews