Interessant:

Moslimvrouw krijgt zweepslagen voor sms'en

nieuws 1 mei 2013 om 12:23

Een 30-jarige moslima is door een rechtbank in Saudi-Arabië veroordeeld tot acht zweepslagen omdat zij per ongeluk een andere moslima een sms'je had gestuurd.

De vrouw krijgt de straf omdat het SMS-bericht een serie telefoonummers bevatte onder de naam 'Shiite Islamic religious services'. Shiism (of Shia Islam) is een vorm van het islamitische geloof dat in Saudi-Arabië verboden is: zelfs erover spreken of erover berichten wordt gezien 'als oproepen tot Shia Islam', wat streng bestraft wordt. Het SMS-bericht van de vrouw werd door de openbare aanklager ook gezien als oproepen tot Shia Islam en de rechter ging hierin mee: de vrouw kreeg een straf van acht zweepslagen. De vrouw zei echter de SMS per ongeluk en naar een verkeerd nummer te hebben gestuurd.

In Saudi-Arabië werd in 2006 nog wel de islam gepromoot via sms. Koranringtones werden in 2007 in het land echter verboden. In 2012 werden vrouwen in het land voorzien van een elektronische SMS-tracker, waarmee hun mannen sms'jes krijgen als zij het land verlaten.

Eerder waren er fatwa's tegen ringtones, tegen bellen onder het gebed en tegen het uploaden van foto's per SMS. In sommige delen van India wil de Taliban zelfs een algeheel belverbod voor meisjes.

IB Times