Interessant:

Sony Xperia SP hands-on

nieuws 22 april 2013 om 09:02

De Sony Xperia SP is Sony's nieuwste smartphone met een 4,6-inch touchscreen, Android 4.1 Jelly Bean en 4G/LTE-support. PortableGear bekijkt het toestel nader.

Voor de Sony Xperia SP is de expertise van Sony's BRAVIA televisietechnici ingezet om een fraai 4,6-inch HD Reality Display te creëren voorscherpe foto's en een uitstekende helderheid. De nieuwste Mobile BRAVIA Engine 2 levert een zeer goede kijkervaring door je content te analyseren en het beeld automatisch aan te passen. De Engine maakt de aanpassing mogelijk door nieuwe realtime contrastoptimalisatie toe te voegen aan de verbetering van de scherpstelling, het hoogwaardige kleurbeheer en de geluidsreductie.

Sony Xperia SP: 4,6" 720p HD Reality Display met Mobile BRAVIA Engine 2
Sony Xperia SP: 4,6" 720p HD Reality Display met Mobile BRAVIA Engine 2

De Xperia SP biedt niet alleen een scherp display, maar ziet er ook prachtig uit met een nauwkeurig bewerkt aluminiumframe (in het wit of zwart) voor een naadloze look die er zowel strak als stevig aan doet. Een fraaie aanvulling op de designinnovatie is het van kleur veranderende 'transparante element' van het toestel met aanpasbare verlichting, welke je kunt personaliseren voor het ontvangen van oproepen en tekstberichten. Je kunt de verlichting zo instellen dat hij oplicht op de maat van je favoriete muziek. Het toestel heeft 8GB geheugen (waarvan 5,8GB beschikbaar is voor opslag door de gebruiker), dat uitbreidbaar is middels microSD. Tot slot is de Xperia SP uitgerust met een 8-megapixel fast-capture camera met "Exmor RS for mobile", HDR en Superior Auto voor de goede foto's, ook in het donker of met een sterk tegenlicht.

Sony Xperia SP: 8-megapixel fast-capture camera
Sony Xperia SP: 8-megapixel fast-capture camera

De Sony Xperia SP draait op Android 4.1 Jelly Bean en is voorzien van Sony's media-applicaties, welke een consistente entertainmentervaring bieden binnen het gehele aanbod. De 'WALKMAN' en de 'Album' apps bieden je online en offline content via één enkel toegangspunt. De 'WALKMAN'-applicatie biedt toegang tot al je gedownloade muziek, plus Music Unlimted – met meer dan 18 miljoen tracks – en Facebookintegratie. De 'Album'-applicatie zorgt voor gemakkelijke toegang tot de foto's van Facebookvrienden en laat je foto's op locatie bekijken.

Sony Xperia SP: Android 4.1 Jelly Bean
Sony Xperia SP: Android 4.1 Jelly Bean

De Xperia SP beschikt daarnaast over een 'Stamina-modus' (voor een sterk verbeterde accuduur), 4G/LTE-ondersteuning voor snel mobiel internet, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi-hotspotfunctionaliteiten, DLNA en MHL-support. Bijzonder is de ondersteuning van NFC en de Sony's One Touch-functies; hiermee kan je direct en gemakkelijk (draadloos), met één enkele aanraking, muziek en foto's delen op een groot aantal apparaten, zoals Sony's SRS-BTV5 speaker en de nieuwste serie BRAVIA televisies met NFC.

Sony Xperia SP: Sony media-apps
Sony Xperia SP: Sony media-apps

De Sony Xperia SP ligt voor een adviesprijs van € 399,- in de winkels. Dat is een bijzonder fraaie prijs voor een smartphone met een groot en helder 4,6-inch touchscreen, Android 4.1 Jelly Bean, een prima camera, zeer complete functionaliteit en uitstekende mediamogelijkheden. De processor is niet zo krachtig als van duurdere concurrenten, maar daar valt in de praktijk weinig van te merken. Zeer fijne extra's zijn daarnaast de ondersteuning van 4G/LTE voor snel mobiel internet en van NFC en Sony's One Touch-functies om snel content te kunnen delen. Al met al is de Xperia SP een prima alternatief voor veel duurdere smartphones op de markt.

Sony Xperia SP: afneembare achterzijde, microSD-kaartslot
Sony Xperia SP: afneembare achterzijde, microSD-kaartslot

portablegear.nl