Interessant:

Steve Jobs-school is een fiasco

nieuws 17 april 2013 om 14:09

Ouders van een basisschool in Sneek halen hun kinderen van school omdat het schoolbestuur het reguliere onderwijs inwisselt voor een zogenaamde Steve Jobs-school, die is gebaseerd op tabletgebruik.

Dat meldt De Telegraaf. De krant schrijft dat "zeker tien ouders" van bassisschool De Driemaster in Sneek hun kinderen van school willen halen omdat de school een Steve Jobs-school wil worden. Steve Jobs-scholen (ook iPad-scholen genoemd) zijn scholen waarbij het individuele gebruik van de iPad (of een andere tablet) centraal staat. 

Individueel werken is een belangrijk aspect in het plan voor de 'iPad-basisscholen': de leerlingen mogen grotendeels zelf weten waaraan, hoe en waar ze gaan werken. Kinderen mogen in het plan ook thuis werken: ze kunnen dan zelf op een iPad inloggen en werken waaraan ze zin hebben. Opiniepeiler Maurice de Hond nam in 2012 het iniatief voor Steve Jobs-scholen.

De ouders uit Sneek zijn echter niet blij met het plan. Ze vinden hun kinderen te jong voor het werken met een iPad en denken dat de kinderen proefkonijnen zijn voor het nieuwe onderwijssysteem.

De Telegraaf