Interessant:

1,5 miljoen Android-activaties per dag

nieuws 17 april 2013 om 09:58

Google-topman Eric Schmidt heeft op een persconferentie bevestigd dat er dagelijks 1,5 miljoen nieuwe Android-activaties zijn.

De groei van het aantal Android-gebruikers neemt daarmee snel toe. De afgelopen tijd was de groei enigszins gestagneerd: vorig najaar zat de groei op 1,3 miljoen activaties per dag en vorige maand waren er nog dagelijke 1,4 miljoen activaties. 

Eric Schmidt vertelde verder dat de verwachting is dat er eind 2013 wereldwijd 1 miljard smartphones met het Android-besturingssysteem zijn. Deze verwachting is aanzienlijk hoger dan Google eerder voorspelde: vorige maand sprak Google CEO Larry Page nog de verwachting uit dat er eind van dit jaar 750 miljoen Android-smartphones zijn.

Android heeft wereldwijd nu een marktaandeel van 70 procent. Het marktaandeel van Android in Europa was in juni 2012 60 procent en begin dit jaar werden de meeste apps gedownload uit de Google Play Store. Schmidt denkt dat er nog vooral groei zit in het segment goedkopere Android-smartphones. De enorme groei is opmerkelijk, aangezien de eerste Android-smartphones pas dateren uit 2008 (T-Mobile G1) en 2009 (HTC Magic).

HTC Magic
HTC Magic

Engadget