Interessant:

Draw Something krijgt televisieshow

nieuws 12 april 2013 om 12:04

De populaire mobiele game Draw Something krijgt een eigen televisieprogramma. De Britse zender Channel 4 gaat de quizshow uitzenden onder de titel Draw It!

Channel 4 ontwikkelt het programma samen met Victory Television, een onderdeel vanáSony Pictures Television. In Draw It!ámoeten twee teams (bestaande uit een onbekende deelnemer en een beroemdheid) het in drie ronden tegen elkaar opnemen. Zij moeten daarbij Pictionary-tekenuitdagingen aangaan, waarbij ze voor 'gouden munten' spelen en geldprijzen kunnen winnen. In de finale moet de onbekende deelnemer het samen met de twee beroemheden het opnemen in een race tegen de klok.

Draw Somethingá- een mobiele variant van Pictionaryá- was begin 2012áaanvankelijkáeen enorme hit, maar de populariteit was na enkele maanden al snelátanende. Gamedeveloper Zynga - vooral bekend vanáFarmvilleá- had voor die tijd de developer vanáDraw Something, OMGPOP, echter al vooráruimá200 miljoen dollará(meer dan 150 miljoen euro) opgekocht. Zynga moest daardoor eind 2012 al 95 miljoen dollará(ruim 73 miljoen euro) afschrijven op OMGPOP.

á

Draw Something
Draw Something

Marketing Week