Interessant:

Gerucht: Samsung Galaxy Note 3 krijgt S Orb-camera

nieuws 9 april 2013 om 15:43

Volgens de laatste geruchten krijgt de Samsung Galaxy Note 3, die mogelijk dit najaar wordt gepresenteerd, als eerste Samsung-toestel de beschikking over de nieuwe S Orb-camerasoftware.

Naar verluidt had de S Orb-camerasoftware al op de Samsung Galaxy S4 moeten worden gelanceerd, maar was de software niet tijdig af voor de presentatie. "S Orb" is simpelweg een andere naam (van Samsung) voor Google's Photo Sphere-functionaliteit, die vorig jaar voor het eerst werd geintroduceerd in Android 4.2 Jelly Bean. Met deze software kan je alle kanten van je omgeving fotografen en vervolgens wordt er een 360 graden panorama-foto van samengesteld, die je ook in 360 graden kan bekijken (net zoals Google Street View, waarvoor dezelfde technologie wordt gebruikt).

Samsungs S Orb-camerafunctionaliteit werkt grotendeels hetzelfde als Google's Photo Sphere, maar volgens de website Android Geeks wil Samsung ook delen via Facebook in de toepassing integreren. Android Geeks weet verder te melden dat de Samsung Galaxy Note 3 de eerste smartphone met de S Orb-camera wordt. Tot slot zou de S Orb-functionaliteit op termijn ook beschikbaar komen (tegelijkertijd met de Android 5.0 Key Lime Pie-update) voor de Galaxy S4, Galaxy S3 en Galaxy Note 2.

Naschrift: de Samsung Galaxy Note 3 is in september 2013 op de IFA officieel geintroduceerd.

Samsung Galaxy Note 2
Samsung Galaxy Note 2

Android Geeks