Interessant:

Apple zegt sorry in China

nieuws 2 april 2013 om 11:24

Apple-topman Tim Cook heeft in China excuses aangeboden voor het onduidelijke garantiebeleid van Apple. Het bedrijf kreeg vorige maand veel kritiek te verwerken in China, ook vanuit de Chinese politiek.

Officiële staatsmedia bekritiseerden vorige maand Apple wegens haar garantie- en servicebeleid in China. De Chinese staatskrant The People's Daily vroeg zich af waarom "Apple het Chinese consumenten zo moeilijk maakt als het gaat om reparaties en garanties" en noemde Apple "onvergelijkbaar arrogant".

Zoals gebruikelijk reageerde Apple eerst nogal laks op de kritiek door te zeggen dat er niets aan de hand is. Maar nadat analisten suggereerden dat Apple het risico loopt om een omzet van 10 miljard euro in China mis te lopen als het de kritiek blijft negeren, moest het bedrijf toch reageren. De aandelen op de beurs in New York daalden al in waarde na de suggestie van de analisten.

Apple-topman Tim Cook heeft nu in een officieel bericht gezegd dat Apple "heeft nagedacht over de 'feedback' in China en daar zijn zijn reparatie- en garantiebeleid zal verbeteren". China is Apple's grootste groeimarkt: 15 procent van de omzet van het bedrijf kwam vorig jaar uit China. Drie dagen na de release van de iPhone 5 in het land (eind december 2012) werden er al meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

The Telegraph