Interessant:

Angry Birds verbannen van werktelefoon

nieuws 29 maart 2013 om 15:57

Uit onderzoek van Citrix blijkt dat steeds meer bedrijven een blacklist opstellen van verboden apps op de werktelefoon. Applicaties als Angry Birds, Facebook, YouTube en DropBox worden vaak geweerd.

Volgens het onderzoek van Citrix heeft momenteel ongeveer 18 procent van de bedrijven een app-blacklist voor werktelefoons; in 2012 was dat nog 11 procent. Bedrijven blokkeren in eerste instantie vooral apps die mogelijk een bedreiging kunnen zijn voor bedrijfsdata of de netwerkveiligheid, zoals apps waarmee bestanden buiten het bedrijfsnetwerk zijn te delen (zoals Dropbox). Daarnaast blokkeren bedrijven ook vaak apps die werknemers kunnen afleiden, zoals games (waaronder Angry Birds) en sociale media-apps (zoals YouTube en Facebook).á

Bedrijven stellen naast een blacklist meestal ook een whitelist van apps op: dat zijn apps die gebruikt mogen worden op het bedrijfsnetwerk. De apps die het meest op de whitelist voorkomen zijn Evernote, NitroDesk, TouchDown, Google Chrome en Adobe Reader. Verrassed is dat Skypeáde enige app is die zowel hoog genoteerd staat op de blacklist als de whitelist van bedrijven.

Het meest gebruikte besturingssysteem in het zakelijke segment is momenteel Apple's iOS (gebruikt op iPhone en iPad), met een marktaandeel van 58 procent.

Angry Birds Space
Angry Birds Space

Connexie